lauantai 7. syyskuuta 2019

Kokkola - Raahe 4.8.2019

Kokkolasta Raaheen 4.8.2019

Heräsimme ennen aamuneljää aamupalalle, jotta voisimme käyttää valoisan ajan matkantekoon. Sääennuste povasi päiväksi heikkoa tuulta. Köydet irrotettiin klo 5.05, samoihin aikoihin satamasta lähti myös toinen purjevene, jonka päämääränä oli Oulu, Raahen kautta tosin.

Matka taittui enimmäkseen konevoimalla. Jo etukäteen olimme sopineet, että pysähdymme Kalajoen Konikarvossa, jonne tuttavapariskunta tuli meitä vastaan. Venepaikka saatiin ponttoonilaiturin päädystä. Satamassa oli myös kalamarkkinat, valitettavasti kalakeitto oli jo loppunut. Savukalaa vielä sai.

Puolentoista tunnin jaloittelu- ja ruokailutauon jälkeen oli aika lähteä viimeiselle legille. Reilut 30 mpk olisi vielä matkaa kotiin. Matka jatkui edelleen pääosin konevoimin, mutta viimeisen kahden tunnin aikana reipas sivutuuli kuljetti venettä purjeilla parhaimmillaan reilun 6 solmun vauhtia. Kotisatamaan päästiin liki tunti ennen auringonlasku, eli klo 21.35. Reilut 16 tuntia kesti siis paluumatka, ja matkaa Kokkolasta kertyi 72 mpk. Se on sekä kipparin että gastin purjehdusuran pisin yksittäinen legi. Koko reissulla meripeninkulmia kertyi 312.

Lomapurjehdus 2019-tekstien alkuun

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu