maanantai 26. elokuuta 2019

Helteinen Pietarsaari 23.-25.7.2019

Lämpimien kesäpäivien viettoa Pietarsaaressa

Pääsimme iltapäivällä Pietarsaaren vierasvenesatamaan, josta huolehtii SSJ (Segelsällskapet i Jakobstad). Ruuanlaitto ei sillä hetkellä innostanut, joten kävelimme Pavis-ravintolaan. Laiturilla gasti jo odottelikin. 

Vene ja kierrätysidealla toteutettu kankainen puhdistusväline (ent. t-paita) jäivät köytettyinä laiturin nokkaan.


Pavis toivotti meidät tervetulleeksi selvällä ruotsilla.


Kuva: Raili Viirret

Illalla ehdittiin vielä läheiselle uimarannallekin...


Kuva: R. V.

...uimarannalta saunaan, ja vielä elävää musiikkiakin kuuntelemaan. Hyvin soitti tämä duo Christine Sten & Joel Svenfelt.


Kuva: R. V.

Paviksen terassilla koimme kuuluvamme, jos emme etniseen, niin ainakin kielelliseen vähemmistöön. Valtaosa muista asiakkaista kuului puhuvan ruotsia, ja alueen asukkaiden enemmistön kieli se onkin. Suomellakin toki pärjää, kuten seuraavina päivinä huomasimme.

Terassin ulkopuolella ihmiset nauttivat lämpimästä kesäillasta. Gasti bongasi nämä kaksi ihmistä auringon laskiessa.


Kuva: R. V.

24.7.2019
Seuraava päivä oli laituripäivä, kuten oli suunniteltukin. Matkan aikana oli jo tullut pari suunnittelematonta laituripäivää, mutta se kuuluu lajiin. SSJ:n satamatoimisto tarjosi niin pyykkäys-, tiskaus- kuin kokkausmahdollisuudet, suihkun ja saunan lisäksi. 
Huoltoa kaipasivat niin ihmiset kuin veneen moottorikin. Gasti jäi rantaan, kun taas kippari lainasi seuran polkupyörää ja lähti kaupungille. Pikkukaupungin etuja on, että useimmat palvelut keskittyvät pienelle alueelle. Venesatamasta keskustaan on alle 2 km, joten etäisyydet eivät ole ongelma.

Hankintalistalla oli mm. uusi polttoainesuodatin, koska varasuodatin oli jo otettu käyttöön. Suodattimessa ei saisi olla maalia, vaan sen tulisi olla täysin alumiininen. Kahdesta autotarvikeliikkeestä kyselin, jälkimmäisestä sellainen löytyi.  Tuotteen tiedot ovat tässä, tekniikasta kiinnostuneille:Illalla Paviksen terassilla hämmästelimme alueen kiviä. Jo Kokkolassa veneväylien reunoilla oli ihmisen kokoisia kiviä, ja niitä oli täälläkin.Pietarsaaresta Kummelskäriin

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu