sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Pietarsaari, vierailu nro 2

Pietarsaaressa jälleen (29.7.-1.8.2018)

Aamuseitsemän paikkeilla lähdimme Mässkärista ja luovimme syväväylää pitkin kohti SSJ:n satamaa. Yhdeksän jälkeen pääsimmekin jo laituriin, sopivasti ennen tuulen voimistumista. Muutama päivä menisi täällä sopivaa tuulta odotellessa. Kippari tosin näytti totiselta - ja ruskettuneelta. 

Kuva: R. V.
Pilvistä ja tuulista päivää päätettiin lähteä viettämään kaupungille. Kartasta gasti bongasi Rosenlundin puutarhan, joka on entinen pappila. Sinne siis. Taksikuski tiesi kertoa, että paikasta saa myös lounasta. Kukkaloistoa riitti.

Kuva: R. V.Kukkakuvat: R. V.

SSJ:n sataman lähellä on myös kuunari Vegan säilytyshalli. Tarina on mielenkiintoinen. II maailmansodan jälkeen Suomi joutui sotakorvauksena rakentamaan Neuvostoliitolle reilut 90 puukuunaria, joista iso osa tehtiin Turun Pansiossa. Yle on kirjoittanut aiheesta uutisen v. 2019 alussa: https://yle.fi/uutiset/3-10666220.Alusta korjataan, ei toki kuitenkaan enää purjehduskuntoon, mutta keulasta on tarkoitus tehdä alkuperäisen kaltainen. Lisätietoa: http://www.vanha-satama.fi/fi/vega


Pietarsaaresta Tankariin

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu