sunnuntai 18. elokuuta 2019

Köpmanholmen - Mässkär

Köpmanholmenista kohti Pietarsaarta 22.7.2019

Venemoottori näytti jälleen toimivan, joten päätimme jatkaa matkaa kohti Pietarsaarta. Koneajolla matka kestäisi 2-3 tuntia. Ns. sisäreittiä emme halunneet käyttää vaan palasimme muutaman mailin pohjoiseen, siitä länteen ja sitten etelään. Oheissa reitin alkuosa Karttapaikan palvelussa.


Pietarsaaren tehtaiden piiput tulivat näkyviin, ja tarkoitus oli mennä SSJ:n vierasvenesatamaan. 


Muutama merimaili ennen Pietarsaarta se tapahtui taas - kone sammui. Uudelleenkäynnistysyritykset eivät auttaneet, joten piti taas keksiä suunnitelma B. Päätin, että menemme Mässkäriin ja pyydämme moottoriveneilijöiltä rantautumisapua. Näin teimme, Mässkärin satama-altaaseen tullessamme avuliaita veneilijöitä löytyi ja saimme veneen laituriin. Tähän hinausrantautumiseen alkaa kohta jo tottua!

Näyttääkö kipparilta jo hymy hyytyvän?

Kuvat: R. V.

Mässkärissa on aikoinaan ollut luotsiasema. Rakennuksessa on nykyään vierasvenesataman kahvio,vastaanotto ja pesutilat. Lounastakin saa, joskin asia kannattaa varmistaa etukäteen. Meidän käydessämme kahvilalla ei ollut kokkia, joten sinä päivänä ei ollut ruokaakaan. Myöhemmin kahvila sai kokin ja luonaspalvelu toimi jälleen.

Moottorin tutkimista Mässkärissä

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu