lauantai 31. elokuuta 2019

Mässkär 27.-28.7.2019

Mässkär, vierailu nro 2

Osallistuminen laituriparlamenttien keskusteluihin voi olla hyvinkin hyödyllistä. Mässkärin laiturilla kävin keskustelua polttoaineensyötön häiriöistä ensin ruotsalaisen, sitten vaasalaisen purjehtijan kanssa. Jälkimmäisessä keskustelussa näytin tätä kuvaa...


 ... ja tuomio oli selvä: vettä polttoaineen joukossa. Mistä lie tullut? Päättelimme, että kyse oli kondenssivedestä, joka lämminvaihteluiden seurauksena oli tullut polttoainesäiliöön. Tulipa vesi mistä tahansa, se piti poistaa avaamalla kuppi. Sama hoitokeino siis kuin polttoaineensuodatinta vaihdettaessa - itse asiassa tein senkin nyt uudelleen. Nyt palvelukseen pääsi täysalumiininen suodatin, jossa ei maalipintaa ole.


Polttoaineen saaminen liikkeelle edellytti samanlaista kikkaa kuin aikoinaan mopon kanssa: sylintereiihn muutama pisara bensiiniä, ja sitten kone käyntiin. Se tehosi, tämän jälkeen polttoaineensyötön häiriöt loppuivat tämän lomareissun osalta.

Illalla vielä ihailimme kuunsirppiä. Seuraavana aamuna olisi aikainen herätys, jotta välttyisimme tuulen voimistumiselta. Halusimme SSJ:n satamaan, lähemmäksi monipuolisempia palveluita.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu